Nećemo dozvoliti da Vojvodina postane republika

Izvor: B92, 14.Feb.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nećemo dozvoliti da Vojvodina postane republika"

Novi Sad -- Predsednik PS Aleksandar Vulin tvrdi da vlada na čijem čelu je Aleksandar Vučić i u kojoj je on ministar, nikada neće dozvoliti da Vojvodina postane republika.

On je dodao da vlada neće dozvoliti ni formiranje vojvođanske akdemije nauka, "ni stvaranje nepostojeće vojvođanske nacije".

Vulin je na 3. izbornoj konferenciji Pokrajinske organizacije Pokreta socijalista u AP Vojvodini, koja je održana u Master centru Novosadskog sajma, rekao da je Pokret >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << socijalista izabrao da menja Srbiju zajedno sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom, odnosno, kako je kazao, sa dobrim i čestitim ljudima.

"Ovo je pokret koji će od Srbije napraviti bolje mesto za život na svakom centimetru njene teritorije. Ne može cela Srbija da bude u pokretu, a samo da Vojvodina stoji i zbog toga ćemo promeniti one koji su 16 godina na vlasti, a koji za tih 16 godina nisu uradili ništa, ošim što su od Vojvodine koja je trebalo da bude lokomotiva razvoja cele Srbije napravili to da u njoj živi najveći broj korisnika socijalne novčane pomoći u zemlji. Da je neko pre 20 ili 30 godina rekao da će u Vojvodini živeti najveći broj korisnika socijalne novčane pomoći niko mu ne bi verovao. To je sramota", rekao je Vulin.

On je, obraćajući se prisutnima, kazao da predstavnici aktuelne vlasti u Vojvodini sada "kritikuju sami sebe" i govore da neće biti onakvi kakvi su bili prethodnih 16 godina i da traže još 16 godina da budu na vlasti i da, kako je rekao, pokažu da nisu isti kao što su bili u prethodnih 16 godina.

"Za 16 godina dete se rodi, raste i odraste, postane čovek, a oni za 16 godina nisu ništa uradili u Vojvodini", rekao je Vulin, istakavši da Pokret socijalista i Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem "neće pojesti budućnost svoje dece".

Vulin je rekao da Pokret socijalista nije ona levica koja se zalaže za istopolne brakove i koja hoće da se odrekne istorije svoje zemlje, već da je to levica koja veliča porodicu i koja voli svoju zemlju i poštuje svoju istoriju.

"Mi smo levica koja voli svakog čoveka, koja daje pravo na nadu, a izbori su za nas prilika za dogovor sa narodom i prilika da nam se kaže šta radimo dobro, a šta ne" istakao je Vulin.

Po njegovim rečima, Srbija je sa Vladom koju predvodi Aleksandar Vučić "otela pravo da sama odlučuje o sebi i nikada više niko o Srbiji neće odlučivati izuzev nje same".

Pomenutoj konferenciji Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista kao gosti prisustvovale su i delegacije Srpske napredne stranke (SNS), Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), delegacija udruženja Srba iz regiona, udruženja ratnika i predstavnici sindikata.

Delegaciju SNS predvodio je potpredsednik Izvršnog odbora te stranke Damir Zobenica, koji je rekao da je Pokret socijalista jedini koalicioni partner koji je od početka bio sa SNS-om "bez da sedi na dve stolice".

"Saradnja SNS i Pokreta socijalista je dokaz da je i u politici moguće iskreno prijateljstvo i verujem da će ono trajati dugo", rekao je Zobenica.

On je kazao da će SNS i Pokret socijalista kao i Socijaldemokratska partija Srbije na predstojeće izbore izaći zajedno.

"Na izborima nama nije potrebna obična pobeda, treba nam pobeda sa više od 50 odsto mandata, jer samo tako možemo maksimalno sprovesti sve ono što smo planirali", kazao je Zobenica i dodao da je koalicija sa Pokretom socijalista korisna za SNS, o čemu, kako je rekao, svedoči i današnja konferencija na kojoj je prisustvovalo toliki broj ljudi koliki bi teško skupile i na papiru mnogo veće stranke.

Zobenica je, obraćajući se prisutnima, u dva navrata kao datum izbora pomenuo 24. april, a na pitanje novinara da li je to definitivno datum izbora, Zobenica je rekao da nije, ali da sve ukazuje da će izbori biti održani 24. aprila.

Predsednik Pokrajinskog odbora SDPS-a Nenad Ivanišević rekao je da na izborima očekuje ubedljivu pobedu liste na kojoj se nalaze SNS, Pokret socijalista i SDPS.

"Kako u celoj Srbiji, tako i na pokrajinskim izborima u Vojvdini, kao i na lokalnim izborima, očekujem ubedljivu pobedu, a pre svega da u Vojvodini promenimo vlast koja je već 16 godina na sceni, a koja ništa nije uradila", rekao je Ivanišević.

Za predsednika Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista na današnjoj izbornoj konferenciji izabran je dosadašnji predsednik tog odbora Bojan Torbica.

"Danas smo se okupili brojniji nego ikad sa željom da oslobodimo Vojvodinu od režima Bojana Pajtića koji će morati da odgovara za sve što je radio, a odgovaraće vrlo brzo, odmah nakon pokrajinskih izbora", rekao je Torbica, zahvalivši na izboru.

On je članovima Pokreta socijalista poručio da tokom izborne kampanje razgovaraju sa komšijama i prijateljima i da im kažu da glasaju samo za one za koje znaju da su dobri, pošteni i čestiti ljudi.

Osim predsednika, danas je izabran i Pokrajinski odbor Pokreta socijalista za Vojvodinu koji ima 71 člana, a na konferenciji je usvojena i izborna platforma te stranke za Vojvodinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vulin: Nećemo dozvoliti da Vojvodina postane republika

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2016

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da Republička Vlada na čijem čelu je Aleksandar Vučić i u kojoj je on ministar, nikada neće dozvoliti da Vojvodina postane republika, niti će dozvoliti formiranje vojvođanske akdemije nauka, "ni stvaranje nepostojeće vojvođanske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.