Ne zaboravite zimsku opremu

Izvor: RTS, 01.Nov.2014, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne zaboravite zimsku opremu

Zimska oprema od danas je obavezna. Povoljni uslovi za saobraćaj. Zadržavanja na granicama do 30 minuta.

Od danas sva vozila na putevima u Srbiji moraće da imaju zimsku auto-opremu, AMSS.

U zimsku opremu spadaju četiri zimska pneumatika kod kojih dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od četiri milimetra, u prtljažniku odgovarajući lanci za sneg.

Neposedovanje propisanih pneumatika tretira se kao teža tehnička neispravnost i kazna koju saobraćajna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policija može naplatiti, a iznosi od 6.000 do 20.000 dinara za fizičko lice, odnosno od 100.000 do 800.000 dinara za pravno lice.

Vremenske prilike danas ipak su naklonjene vozačima - padavina nema, a sa sumaglicom treba računati na putevima u većini krajeva Srbije.

Magla smanjuje vidljivost na stotinak metara i otežava saobraćaj na području Požege, Kraljeva i Crnog Vrha, ima je dolinom Ibra i Drine, u Sićevačkoj i Grdeličkoj klisuri kao i mestimično na Đerdapskoj magistrali.

Iz AMSS poručuju vozačima da voze oprezno na deonicama kroz klisure i useke zbog učestale pojava odrona.

Prema podacima Uprave granične policije trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obavezna zimska oprema od danas

Izvor: Autoportal.rs, 01.Nov.2014

Iako zima još uvek kalendarski nije počela, a na putevima za sada nema snega ili poledice, AMSS podseća da je od danas obavezno posedovati zimsku opremu u svom automobilu...Prvi dan novog meseca donosi nam i novu obavezu. Naime, od danas je obavezno posedovanje zimske opreme u automobilu. Pod time...

Nastavak na Autoportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.