Ne verujemo da je lider ID ranjen

Izvor: B92, 21.Apr.2015, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne verujemo da je lider ID ranjen"

Američke snage nemaju razloga da misle da je lider Islamske države Abu Bakr Bagdadi ranjen u vazdušnom napadu prošlog meseca u Iraku, saopštio je Pentagon.

Londonski "Gardijan" je, pozivajući se na neimenovane izvore bliske toj ekstremističkoj organizaciji, objavio da je Bagdadi teško ranjen tokom vazdušnog napada koalicionih snaga, predvođenih SAD, 18. marta.

Portparol Pentagona, pukovnik Stiv Voren, rekao je novinarima da je, po svemu sudeći, taj izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "reciklirana" priča iz marta i da Bagdadi nije bio meta napada 18. marta.

"Ništa ne ukazuje na to da je Bagdadi ranjen ili ubijen", kazao je Voren, prenela je agencija AFP.

"Gardijan" je naveo da je Bagdadiju život bio ugrožen, ali da je potom počeo polako da se oporavlja.

Zbog ranjavanja Bagdadija održan je i hitan sastanak lidera Islamske države, koji su u prvi mah mislili da će on da umre, pa su planirali da izaberu novog vođu, dodao je list.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pentagon izrazio sumnju da je lider Islamske države ranjen

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2015

VAŠINGTON - Američke snage nemaju razloga da misle da je lider Islamske države Abu Bakr Bagdadi ranjen u vazdušnom napadu prošlog mjeseca u Iraku, saopštio je Pentagon...Londonski "Gardijan" je, pozivajući se na neimenovane izvore bliske toj ekstremističkoj organizaciji, objavio da je Bagdadi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.