Ne postoji policijski zapisnik o prebijanju Andreja Vučića

Izvor: Press, 19.Dec.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne postoji policijski zapisnik o prebijanju Andreja Vučića

Policijski zapisnik o primeni sile pripadnika policije nad Andrejem Vučićem, bratom premijera Srbije, tokom Parade ponosa u Beogradu ne postoji, navodi se u odgovoru koji je MUP Srbije dostavio Komitetu pravnika za ljudska prava (JUKOM).
Kako navodi JUKOM, u odgovoru piše da je "o tom događaju sve rečeno u sredstvima informisanja".
"Očigledno je da pokušavaju na sve načine da sakriju informacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ali po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, kad-tad će morati da nam dostave zapisnik", kaže za "Danas" izvršni direktor JUKOM-a Milan Antonijević.

On kaže da su se već obratili povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću i dodaje da"ako država ne pravi zapisnike u slučajevima gde se primenjuju sredstva prinude, onda je ona krajnje neozbiljna".
U dokumentu, u koji je "Danas" imao uvid, navodi se i da je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare 28. septembra objavio tražene informacije, kao i da se tim povodom obratio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

JUKOM traži policijski zapisnik o prebijanju Andreja Vučića

Izvor: Danas, 19.Dec.2014

Beograd - Nema ni govora o tome da je dokument koji nam je dostavila policija u vezi sa prebijanjem Andreja Vučića – lažan ili falsifikovan. I nije stigao od bilo koga iz MUP-a, već direktno iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića – tvrdi za Danas izvršni direktor Komiteta...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.