Ne misle isto nastavnici i sindikat

Izvor: B92, 20.Okt.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne misle isto nastavnici i sindikat

Razlog posete školama ministra prosvete Srđana Verbića je, kako kaže, da čuje šta misle i drugi nastavnici koji se ne pojavljuju kao predstavnici sindikata.

"Iz prosvete se svakodnevno čuju zahtevi za mojom ostavkom i to nije ništa neuobičajeno, jer svakog dana čujemo da neko traži ostavku ministra", odgovorio je Verbić na pitanje novinara kako komentariše zahtev sindikata za njegovom ostavkom.

Ministar je dodao da prosveta nisu samo sindikati već i, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao, mnogi drugi ljudi koji ne dobijaju priliku da za medije izijave šta su njihovi ciljevi.

Na pitanje novinara kako komentariše da će studenti Beogradskog univeriteta sutra zatražiti njegovu ostavku, ministar je odgovorio da prvi put čuje za to i da nema informaciju da će tražti njegovu ostavku.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će posetiti učenicu prvog razreda osnovne škole Anđelinu Vukosavljević iz sela Babice kod Kuršumlije koju svakodnevno do škole motokultivatorom prevozi samohrani otac Momir, ministar je rekao da će se poruditi da nađe vremena i načina da je poseti i ukazao da ona nije jedini slučaj u Srbiji.

"Jutros smo o tome razgovarali i potrudićemo se da nađemo vremena da posetimo ne samo nju, već i mnoge druge koji nisu dobili priliku da se pojave u medijima", rekao je ministar i dodao "sve su to naši đaci kojima treba pokloniti bar malo pažnje".

Ministar prosvete obišao je najstariju osnovnu školu u Šumadiji "Prota Stevan Popović" a tokom dana posetiće i studentski centar kao i Prvu kragujevačku gimnaziju gde će govoriti na Akademiji posvećenoj Danu škole, đacima i profesorima koje su fašističke snage streljale u Drugom setskom ratu.

Sindikati prosvete najavili su da će u sredu organizovati jednodnevni štrajk upozorenja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Verbić: Ne misle svi prosvetari što i sindikati

Izvor: Blic, 20.Okt.2014

Razlog posete školama ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srdjana Verbića je, prema njegovim rečima, da čuje šta misle i drugi nastavnici koji se ne pojavljuju u medijima kao predstavnici sindikata sa njihovim zahtevima...- Iz prosvete se svakodnevno čuju zahtevi za mojom ostavkom i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.