Nastavljeni protesti u Sent Luisu zbog ubistva Majkla Brauna

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeni protesti u Sent Luisu zbog ubistva Majkla Brauna

Protestujući zbog odluke porote u gradu Fergusonu, država Misuri, da se ne podigne optužnica protiv policajca Darena Vilsona, koji je u avgustu ubio nenaoružanog Afroamerikanca Majkla Brauna, oko 300 demonstranata su danas uklonili barikade i došli ispred zgrade federalnog suda u centru grada Sent Luisa.

Demonstranti su u vreme pauze za ručak odšetali od parka do zgrade suda uzvikujući: "Niste optužili, mi ćemo se boriti".

Ovo je bio jedan od nekoliko današnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protesta u oblasti Sent Luisa zbog jučerašnje odluke velike porote.

U nasilju koje je noćas zahvatilo Ferguson, zapaljeno je više zgrada i automobila, a lokalne vlasti su saopštile da je više od 80 osoba uhapšeno.

Policija okruga Sent Luis, u kome se Ferguson nalazi, objavila je da je rano jutros uhapšeno 61 lice osumnjičeno za provale i upad na posed. Gradonačelnik Sent Luisa Frensis Slej izjavio je da je uhapšena još 21 osoba, javlja AP.

Protesti su se, nakon Fergusona, proširili brzo na veće američke gradove, uključujući Njujork, Los Andjeles, Čikago i Vašington, ali nije bilo izveštaja da je u njima bilo nereda, preneo je AFP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.