Nastavljeni neredi. Policajac koji je ubio tinejdžera: Postupio sam ispravno

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2014, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeni neredi. Policajac koji je ubio tinejdžera: Postupio sam ispravno

U SAD su se prošle noći (25. novembar) nastavili protesti zbog odluke suda da belog policajca ne optuži za ubistvo crnca letos u Fergusonu, pregrađu Sent Luisa.

Protesti nastavljeni: "Ulje na vatru" sipao policajac koji je ubio Majkla Brauna

 

Policajac Daren Vilson koji je početkom avgusta ubio Majkla Brauna, rekao je za američki televiziju Ej-Bi-Si (ABC) da mu je "savest mirna" i da je "dobro radio svoj posao".

 

On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je smatrao da je Braun mogao da ga ubije da nije reagovao, a na pitanje da li bi isto postupio da je Braun bio belac, policajac je odgovorio: "Da, nema sumnje".

 

Više hiljada demonstranata noćas je protestovalo na ulicama od Njujorka do Los Anđelesa. Protesti su održani i u Čikagu, Sijetlu, Vašingtonu, Nešvilu, Atlanti.

 

Pet osoba je uhapšeno tokom tih protesta. Samo u Njujorku su uhapšna dva organizatora protesta u kojima su učestvovali studenti, pristalice Zelenih i levice.

U Fergusonu, predgrađu Sent Luisa sa oko 21.000 stanovnika, raspoređeno je 2.200 pripadnika Nacionalne garde kako bi se sprečili novi neredi.

 

Neredi su izbili u Fergusonu i još nekoliko gradova posle objavljivanja odluke da neće biti optužnice protiv policajca, protiv kojeg se vodi i interna, policijska istraga.

 

Američki predsednik Barak Obama ponovo je osudio nasilje u Fergusonu.

  Paljene zgrade i automobili

 

"Paljenje zgrada, automobila, uništavanje imovine, dovođenje drugih ljudi u opasnost nemaju opravdanje, to su kriminalna dela", rekao je Obama u Čikagu i dodao da postoje "konstruktivniji načini da se izrazi nezadovoljstvo", ali je rekao da zna da u brojnim zajednicama postoji osećanje da se "zakon ne primenjuje isto za svakoga".

 

 

Porodica ubijenog Brauna osudila je odluku suda, ali je pozvala na mir.

 

SAD: Bez optužnice za ubistvo tinejdžera, neredi širom zemlje

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.