Nastavljena razmjena vatre u Gazi, uprkos produžetku primirja

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2014, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena razmjena vatre u Gazi, uprkos produžetku primirja

TEL AVIV - Izraelci i Palestinci produžili su za još pet dana primirje u Pojasu Gaze, ali je nešto prije stupanja na snagu ovog novog dogovora Izrael izveo četiri vazdušna napada kao odgovor na prethodno palestinsko raketiranje.

Dva časa prije ponoći, kada je trebalo da istekne trodnevno primirje na Izrael je ispaljeno osam raketa, ali je palestinski pokret Hamas odbacio tvrdnje da je iz Pojasa Gaze izvršeno raketiranje i optužio Izrael da je prekršio primirje.

Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << neimenovani izraelski zvaničnik rekao je da je Izrael pristao na produženje, ali je vojsci naređeno da uzvrati u slučaju da se primirje prekrši.

Izraelski mediji prenose da su prije ponoći izraelski premijer Benjamin Netanjahu i ministar odbrane Moše Jalon naredili vojsci da odgovori na kršenje prekida vatre.

U međuvremenu je jedan od lidera Hamasa Musa Abu Marzuk potvrdio produženje primirja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.