Nastavljaju se tenzije na BLISKOM ISTOKU, IRAN odgovorio: Uhapšeni RIBARI, ne VOJNICI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se tenzije na BLISKOM ISTOKU, IRAN odgovorio: Uhapšeni RIBARI, ne VOJNICI!

Saopštenje iranskog ministarstva povodom incidenata

Iran je danas negirao da su trojicu pripadnika elitne Revolucionarne garde te zemlje u čamcu prepunom eksplozivom uhapsile vlasti Saudijske Arabije.

PLANIRAO NAPAD! Likvidiran muškarac koji se automobilom zakucao u parisku policiju! (VIDEO)

Navodi se da je šef odseka za pogranične poslove u iranskom Ministarstvu unutrašnjih poslova Madžid Agababaje kazao da su trojica uhapšenih ribari iz južne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iračke luke Bušehr.

Saudi Arabia says 3 Iranian Guards are in custody after their boat was seized https://t.co/xPffk0yq5g pic.twitter.com/747mOa3Apl

— Bloomberg (@business) June 19, 2017

- Ne postoji dokaz da su oni vojna lica - rekao je Agababaje.

Saudijska Arabija saopštila je danas da je zarobila trojicu pripadnika iranske Revolucionarne garde, koji su se nalazili u čamcu prepunom eksploziva koji je išao ka naftnoj platformi u Persijskom zalivu, i ocenila da je bio pokušaj terorističkog napada.

U saopštenju saudijskog Ministarstva informisanja i kulture navedeno da zarobljene iranske gardiste "sada ispituju saudijske vlasti".

- Jasno je da je nameravan teroristički čin u saudijskim teritorijalnim vodama sa ciljem izazivanja teške štete po ljude i imovinu - saopštilo je Ministarstvo informisanja i kulture Saudijske Arabije.

Iransko saopštenje je stiglo 12 sati nakon što su saudijske vlasti objavile da su zaplenile oružje sa čamca zarobljenog na području naftnog polja Marjan u Persijskom zalivu.

Tada je saopšteno da je mornarica Saudijske Arabije ispalila pucnje upozorenja kada su tri mala čamca ušla u saudijske teritorijalne vode i velikom brzinom krenula ka naftnim platformama.

Navodi se da u tom saopštenju nije pominjan eksploziv, niti kakva je vrsta oružja pronađena, već je samo pomenuto da je bilo za "subverzivnu namenu".

Saudijske vlasti su tada navele da su dva od tri čamca uspela da pobegnu.

Iran je u subotu optužio saudijsku Obalsku stražu za ubistvo iranskog ribara kada su dva ribarska čamca možda zalutala u vode Saudijske Arabije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.