Našao se oči u oči s velikom belom ajkulom. Ali u pomoć su mu stigli VEOMA neobični saveznici

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Našao se oči u oči s velikom belom ajkulom. Ali u pomoć su mu stigli VEOMA neobični saveznici

Britanac Adam Voker nikada ne bi uspešno okončao svoj poduhvat u Kukovom zalivu, da mu jato delfina nije priteklo u pomoć. Adam kaže da mu se ispunio san

U okviru izazova "Oušen sevens", koji podrazumeva maratonsko plivanje u okeanu, Voker se u utorak upustio u ledene vode duž obale Novog Zelanda.

Uprkos niskoj temperaturi, plivao je osam i po sati, a malo je falilo da se njegova avantura pretvori u tragediju.

U jednom trenutku Voker se našao oči u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oči sa velikom belom ajkulom, dugačkom dva metra. Taman kad je pomislio da mu je došao kraj, pored njega se pojavilo jato delfina koji su oterali predatora.

- Dopada mi se pomisao da su me shvatili kao prijatelja i poželeli da mi pomognu da se izvučem. Borio sam se sa talasima i jakim strujama, ali najbitnije je da mi se ostvario životni san da plivam sa delfinima - rekao je plivač.

Desetak delfina se kraj Vokera zadržalo čitavih sat vremena, a prišli su mu toliko blizu da je jednog uspeo da pomazi po repu. Zatim su nestali, ostavljajući mu predivno iskustvo koje nikada neće zaboraviti.

Ovo nije prvi put da delfini spasu čoveka od ajkule u Kukovom zalivu. Pre deset godina, jedno jato je formiralo krug oko spasioca Roba Hovsa, njegove ćerke i njene dve drugarice, ne dozvoljavajući ajkuli da im priđe.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.