Narednih dana objave prodaje medija

Izvor: Press, 22.Maj.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narednih dana objave prodaje medija

Agencija za privatizaciju Srbije će narednih dana početi da objavljuje javne pozive za privatizaciju medija, rečeno je danas Beti u Agenciji.
           Za privatizaciju su predviđena 72 medija u kojima država ili lokalna samouprava imaju većinsko vlasništvo. Ti mediji imaju 2.493 zaposlenih. Zakonom o javnom informisanju propisano da mediji čiji je osnivač država ili lokalna samouprava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << moraju da budu privatizovani do 1. jula ove godine, nakon čega će prestati njihovo finansiranje iz budžeta. Ukoliko mediji ne budu privatizovani do tog roka, predviđeno je da vlasništvo bude ponuđeno zaposlenim u tim medijima, a ako oni to ne budu prihvatili, mediji će biti brisani iz registra. Oćekivalo se da će objava poziva zainteresovanim kupcima medija početi ranije, ali mediji i njihovi vlasnici Agenciji nisu dostavili dokumentaciju koja je neophodna da bi se sproveo postupak privatizacije. U Agenciji navode da se intenzivno radi na kompletiranju dokumentacije potrebne za raspisivanje javnih poziva za privatizaciju medija. "Očekujemo da narednih dana Agencija za privatizaciju počne sukcesivno sa raspisivanjem javnih poziva za privatizaciju pojedinačnih medija. Broj javnih poziva i za koje medije će biti raspisani prvi javni pozivi zavisiće od brzine kompletiranja potrebne dokumentacije, među kojima je privatizaciona dokumentacija preduzeća, procena vrednosti kapitala, odluke lokalnih samouprava o modelu privatizacije",  saopštila je Agencija za privatizaciju. Po saznanjima Bete, među medijima koji nisu dostavili kompletnu dokumentaciju je i novinska agencija Tanjug. Za eventualne izmene Zakona o javnom informisanju, kojima bi se produžio rok za privatizaciju medija, nadležno je Ministarstvo kulture i informisanja.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.