Napravite sami ove sirupe i ojačajte organizam

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Okt.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravite sami ove sirupe i ojačajte organizam

Virusi i bakterije vrebaju iza svakog ćoška, ali mi se nećemo razboleti sve dok nam ne padne imunitet. Evo kako da se to ne desi

Za jačanje imuniteta nisu vam potrebni skupi preparati. Dovoljno je nabaviti nekoliko namirnica, od kojih ćete napraviti koktel i praktikovati to svakog dana.

Nekoliko jednostavnih napitaka za jačanje imuniteta:

– Kupite korijen đumbira, izrendajte ga i skuvajte kao čaj. Nakon što se malo ohladi, dodajte med >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i sok od limuna, narandže ili grejpfruta.

– Đumbir prokuvajte u vodi, ostavite da odstoji pet minuta pa dodajte čaj od kamilice. Procijedite i dodajte sok od limuna i med.

Sirup za jačanje imuniteta iz kućne radinosti:

Sastojci:

Priprema:

Sve sastojke stavite u staklenu posudu, ali krupnije sušeno voće najprije isjeckajte, orašaste plodove sameljite, a đumbir narendajte. Sve zajedno ispasirajte štapnim mikserom. Sirup sipajte u teglu (ili više njih) i ostavite da odstoji nekoliko dana prije upotrebe.

Sirup mogu konzumirati i djeca starija od dvije godine, po malu kašiku svako jutro. Starija djeca i odrasli uzimaju veliku kašiku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.