Napadač iz Istanbula: Cilj - da ubijam hrišćane

Izvor: B92, 13.Feb.2017, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz Istanbula: Cilj - da ubijam hrišćane

Ankara -- Napadač koji je priznao da je ubio 39 osoba u noćnom klubu u Istanbulu u novogodišnjoj noći izjavio je pred sudom da mu je cilj bio da ubije hrišćane.

To prenosi Rojters pozivajući se na turske medije uz napomenu da nije imala uvid u dokument sa saslušanja.

Mediji navode da je on tokom saslušanja u sudu kazao da pre napada u Rejna noćnom klubu nije izveo ni jedan drugi napad, kao i da mu je cilj bio "da izvede napad na hrišćane tokom njihovog praznika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao odmazdu zbog njihovog ubijanja širom sveta".

Napadač Abdulgadir Mašaripov prvobitno je nameravao da napad izvede na trgu Taksim, ali je promenio odluku zbog jakih mera obezbeđenja u toj oblasti.

Mašaripov je uhapšen 16. januara u Istanbulu i zvanično je optužen za članstvo u naoružanoj terorističkoj grupi, masovno ubistvo, posedovanje teškog naoružanja.

Tokom svedočenja, on je zvaničnicima kazao da bi radije da dobije smrtnu kaznu, kao i da ne žali zbog toga što je učinio.

U Turskoj je smrtna kazna ukinuta 2002. godine, kao deo procesa pregovaranja Turske za članstvo u EU i ponovno uvođenje takve kazne verovatno bi prekinulo pregovarački proces.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napadač iz Istanbula: Cilj mi je bio da ubijem hrišćane kao odmazdu za njihove zločine

Izvor: Blic, 13.Feb.2017

Napadač, koji je priznao da je ubio 39 osoba u noćnom klubu u Istanbulu u novogodišnjoj noći, izjavio je pred sudom da mu je cilj bio da ubije hrišćane, prenosi Rojters pozivajući se na turske medije uz napomenu da nije imala uvid u dokument sa saslušanja...Mediji navode, da je on tokom saslušanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.