Napad na profesora na Filozofskom koji je držao nastavu

Izvor: Studio B, 28.Nov.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na profesora na Filozofskom koji je držao nastavu

Dekan Miloš Arsenijević izjavio je da su protiv studenata koji blokiraju taj fakultet podnete tri krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja prema profesorima koji su pokušali da drže nastavu, a da se juče dogodio još jedan napad na profesora.

"Nasrtaj na jednog profesora dogodio se juče kada je pokušao da održi predavanje. Tom istom profesoru i prekjuče je prekinuta nastava. Čoveku je pozlilo, skočio mu je pritisak tako da smo morali da zovemo Hitnu pomoć koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ga je odvezna u Urgentni centar", rekao je dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević novinarima u dekanatu.

On kaže da oni koji blokiraju fakultet prete i studentima koji žele da idu na predavanja, ali da bez obzira na sve što se dešava uprava fakulteta pokušava da problem reši na miroljubiv način, iako postoje pritisci profesora, dela studenata i roditelja da pozove policija da interveniše.

"Već sam dobio peticiju od profesora koji su od mene tražili da zovem policiju da se reši problem i obezbedi nastava. Ja to ne činim jer želim da se problem reši na miroljubiv način. Nadam se da neću ni morati da učinim", rekao je Arsenijević.

On kaže da upozorenja stižu i od roditelja da će on biti jedini krivac ukoliko deci propadne godina, ali dodaje da se još uvek uzda u "zdrav razum" i da od uprave ništa ne zavisi.

Filozofski fakultet je već 50 dana u blokadi, a dekan nije mogao da precizira koliko još ta blokada može da potraje a da ne bude ugrožena godina.

"Sve to zavisi od procene, koja se radi skoro svakodnevno, da li može da se nadoknadi propušteno. Sve može da se nadoknadi ako se radi subotom, raspust može da se skrati, produži godina", naglasio je Arsenijević.

On kaže da je do sada podneto 17 disciplinskih prijava zbog ometanja rada fakulteta, kao i da su zbog nasilničkog ponašanja podnete tri prekršajne prijave.

"Lično sam zabrinut za bezbednost dekanata, za bezbednost kolega i studenata koji ne učestvuju u blokadi", rekao je Arsenijević.

On je ponovio da je zahtev studenata, zbog kog studenti ne odustaju od blokade, da besplatno prijavljuju preko 60 ESPB bodova nezakonit i da je takvo tumačenje dao Senat.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.