Napad na hotel u Kabulu

Izvor: VOA, 14.Maj.2015, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na hotel u Kabulu

Taliban je preuzeo odgovornost za višečasovni napad na hotel u glavnom gradu Avganistana, Kabulu, u kojem je ubijeno 14 civila, uključujući nekoliko stranih državljana.

Šef policije u Kabulu, Abdul Rahman, izjavio je da je napad počeo u sredu uveče, kada su napadači počeli da pucaju na Hotel Park Palas, tokom zabave za strane goste. Pet sati kasnije, napad je okončan kada je policija usmrtila trojicu napadača, rekao je Rahman.

Američka ambasada u Kabulu saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << je da je jedan Amerikanac među nastradalima, dok su zvaničnici Indije naveli da je ubijeno četvoro indijskih državljana.

Taliban je saopštio da je hotel napadnut zbog prisustva Amerikanaca na zabavi, i da je samo jedan napadač-samoubica, naoružan automatskim oružjem, izvršio tu akciju. Misija UN u Avganistanu osudila je ubistvo civila i navela da je bilans od skoro 3 hiljade civilnih žrtava u prva četiri meseca ove godine - najveći do sada.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.