Naoružani turski avioni upali na grčko nebo

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naoružani turski avioni upali na grčko nebo

Atina -- Najmanje šest turskih vojnih aviona je upalo u vazdušni prostor Grčke, preneli su lokalni mediji, citirajući neimenovane vojne zvaničnike.

Kako piše list Ekatimerini, formacija od šest letelica Vojske Turske je uletela na grčko nebo na severoistoku Egejskog mora, bez dozvole Atine.

Takođe, navedeno je da su bar dva aviona bila naoružana.

Incidenti na grčkom nebu su učestali, s obzirom na to da Turska ne priznaje da zona od oko desetak kilometara iznad ostrva u Egejskom moru pripada Grčkoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turski avioni narušili grčki vazdušni prostor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2016

Najmanje šest turskih borbenih aviona koji su letjeli u jednoj formaciji, narušilo je grčki vazdušni prostor, izvijestili su u srijedu lokalni mediji, pozivajući se na vojne zvaničnike...Turski avioni su ušli u vazdušni prostor Grčke i istočni dio Egejskog mora bez dozvole Atine, objavile su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.