Najmanje 27 mrtvih u napadima na Sinaju

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 27 mrtvih u napadima na Sinaju

Najmanje 27 ljudi, među kojima ima civila, poginulo je danas u napadima ekstremista na više policijskih i vojnih meta na Sinajskom poluostrvu, saopštili su egipatski zvaničnici.

Najmanje jedan automobil bomba eksplodirao je ispred jedne vojne baze, a rakete su ispaljene na jedan hotel, policijsku stanicu i više desetina kontrolnih punktova, rekli su zvaničnici.

U napadima je ranjeno 36 ljudi, prema medicinskim zvaničnicima, koji su potvrdili bilans žrtava, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je AP.

Ogranak Islamske države poznat kao Ansar Bejt al-Markdis odgovoran je za niz napada na policiju i vojsku na Sinaju proteklih godina, posebno nakon svgavanja islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013.

Današnji napadi, čija su meta bili prestonica Severnog Sinaja el-Ariš, susedni grad Šeik Zuvajd i grad Rafa na granici sa Gazom ukazuju, međutim, na koordinaciju, kakva ranije nije viđena, navela je američka agencija.

Zvaničnici kažu da bi bilans žrtava mogao da se poveća, pošto je vojna baza, gađana i raketama i da ima ljudi zatrpanih ispod ruševina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje 27 mrtvih u napadima na Sinaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2015

Najmanje 27 ljudi, među kojima ima civila, poginulo je u četvrtak u napadima ekstremista na više policijskih i vojnih meta na Sinajskom poluostrvu, za koje je odgovornost preuzeo ogranak ekstremističke grupe Islamska država na Sinaju...U nizu poruka na svom nalogu, grupa Sinajska provincija, preuzela...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Neredi na Sinaju, 30 mrtvih

Izvor: B92, 30.Jan.2015

Najmanje 30 ljudi, među kojima je i dvoje dece, poginulo je u napadima ekstremista na više policijskih i vojnih meta na Sinajskom poluostrvu...Prema navodima lekarskih zvaničnika, sestomesečna beba pogodjena je u glavu, a šestogodišnje dete poginulo je prilikom eksplozije granate, preneo je AFP...Napad...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.