Najčešće diskriminisani su romi, osobe sa invaliditetom, i LGBT populacija (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Dec.2014, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najčešće diskriminisani su romi, osobe sa invaliditetom, i LGBT populacija (VIDEO)

Stvaranje svesti medju ljudima o tome koja i kolika su im prava, kao i na koji način i gde oni svoja prava mogu ostvariti je polazna osnova za ostvarivanje istih, rekla je za NTV Sanja Jefić Branković iz kancelarije za ljudska i manjinska prava. Kako je najavila, stvorena su tri mehanizma kojima će se, u toku predstojeće godine, ova kancelarija rukovoditi.
Jedan od mehanizama je koordinacija donatorske pomoći samoj kancelariji, dok se jedan od mehanizama vezuje za međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << obaveze ove kancelarije.
Iz kancelarije podsećaju da postoji 9 najosetljivih grupa gde postoji rizik od diskriminacije. Najučestalije diskriminacije tiču se roma, osoba sa invaliditetom, i LGBT populacije.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.