Najbogatiji Bugarin se predao u Beogradu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2014, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbogatiji Bugarin se predao u Beogradu

Cvetan Vasilev, bugarski biznismen za kojim je ova država raspisala Interpolovo potrenicu, predao se policiji u Beogradu koja mu je bila za petama.

Cvetan Vasilev odustao od bekstva

 

Vasilev je u pratnji advokata oko 11 sati došao u Upravu kriminalističke policije Srbije na Novom Beogradu, gde se trenutno radi obavezna provera identiteta. Posle toga će biti priveden u sud, gde će mu sudija odrediti pritvor po Interpolovoj poternici, koju je za njim raspisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Bugarska.

 

Obaveštenje iz Bugraske o potrazi za biznismenom Vasilevim, koji je većinski vlasnik bugarske Korporativne komercijalne banke "Korpbank", nad kojom je u junu kontrolu preuzela Narodna banka Bugarske, stiglo je u Srbiju 15. septembra.

 

Vasilevu su svojevremeno blokirani računi s više od 3,7 milijardi dolara, optužen je za proneveru, i zbog toga se našao na međunarodnoj poternici. Pre raspisivanja poternice 28. jula, Vasilev je pobegao iz Bugarske zbog sumnjivog poslovanja, čime je izazvao najveću bankarsku krizu u Bugarskoj. U međuvremenu, sud je naredio da mu se zapleni celokupna imovina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.