Naizgled normalna slika: Po sredi je ipak nešto neverovatno!

Izvor: Kurir, 24.Sep.2014, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naizgled normalna slika: Po sredi je ipak nešto neverovatno!

Teška bolest nije sprečila Pola Smita da ostvari svoje snove i uz pomoć neverovatnog talenta postane slikar. Još je neverovatniji način na koji slika - koristi samo pisaću mašinu

Pol Smit bolovao je od cerebralne paralize s kojem je i rođen. Zbog toga je oduvek imao problema s najosnovnijim radnjama i pokretima tela, ali i s govorom. Ipak, to ga nije sprečilo da ostvari svoj slikarski talent.

S obzirom na to da u ruci nije mogao da drži olovku ili kist, Pol >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je naučio da slika pomoći pisaće mašine. To je radio sa samo desetak simbola pomoću kojih je 'istipkao' stotine impresivnih dela. Nažalost, 2007. godine je preminuo, a zbog bolesti je prestao da slika nekoliko godina ranije.

Nikad nije objavljivao svoja dela, a nakon smrti nekoliko njih uvršteno je u različite knjige o slikanju. Njegov rad i dalje inspiriše obolele od cerebralne paralize širom sveta.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Naizgled-normalna-slika-Po-sredi-je-ipak-nesto-neverovatno

Izvor: medio.rs, 24.Sep.2014

Teška bolest nije sprečila Pola Smita da ostvari svoje snove i uz pomoć neverovatnog talenta postane slikar. Još je neverovatniji način na koji slika - koristi samo pisaću mašinu..Pol Smit bolovao je od cerebralne paralize s kojem je i rođen. Zbog toga je oduvek imao problema s najosnovnijim...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.