Nagrada FIPRESCI za Rekvijem za gospođu J. u Sofiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2017, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada FIPRESCI za "Rekvijem za gospođu J." u Sofiji

Srpski film "Rekvijem za gospođu J." scenariste i reditelja Bojana Vuletića dobio je nagradu Međunarodne federacije filmskih kritičara (FIPRESCI) na upravo završenom 21. po redu Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji.

Nakon svetske premijere u zvaničnom programu berlinskog filmskog festivala u februaru i nacionalne premijere na FEST-u, gde je, u tamošnjoj Nacionalnoj selekciji, osvojio nagrade za najbolji film, režiju, scenario i žensku ulogu, kao i nagradu dnevnog lista >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Politika, Rekvijem za gospođu J. je prošlog četvrtka, 16. marta, dospeo i na redovni repertoar srpskih bioskopa.

Tokom marta i aprila, ovaj film biće prikazan i u glavnim programima, u konkurenciji, festivala u Visbadenu (Nemačka) i Viljnusu (Litvanija).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.