Nadležni odbori prihvatili zakone o vladi i ministarstvima

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadležni odbori prihvatili zakone o vladi i ministarstvima

Beograd - Dva nadležna skupštinska odbora - za pravosuđe i za ustavna pitanja i zakonodavstvo, prihvatila su danas u načelu predložene izmene Zakona o vladi i Zakon o ministarstvima o kojima rasprava u planumu počinje u 15 sati.

Predlog zakona o ministarstvima predviđa da će buduća vlada imati 16 ministarstava.

Buduća Vlada Srbije će, kako predlaže zakon o ministarsrtvima, imati Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << životne sredine, Ministarstvo gradjevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Nova vlada imaće i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo prosvete i nauke, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo kulture i informisanja.

U izmenama Zakona o vladi predloženo je da predsednik vlade može da osnuje savete za ekonomski razvoj, za državne organe i javne službe.

Prethodno je Administrativni odbor konstatovao ostavke četvoro narodnih poslanika, izabranih na izborima 16. marta - mandatara za sastav vlade Aleksandra Vučića, predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, generalnog sekretara Skupštine Srbije Jane Ljubičić, kao i poslanika DS Miodraga Stojkovića.

Odbor će o ovome izvestiti skupštinu koja te ostavke i konstatovati.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, ako poslaniku na ovaj način prestane mandat, taj mandat pripada političkoj stranci sa čije je liste poslanik bio izabran.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.