Nade sve manje: Potvrđeno 28 žrtava brodoloma kod Južne Koreje

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nade sve manje: Potvrđeno 28 žrtava brodoloma kod Južne Koreje

U nesreći trajekta kod obala Južne Koreje poginulo je 28 ljudi, među kojima je 12 učenika, dok su 179 osobe spašene, a 270 se vodi kao nestala, javili su danas lokalni mediji.

Na putničkom trajektu "Sevol", koji je potonuo u sredu, 16. aprila, bilo je 475 putnika i članova posade, uključujući 325 srednjoškolaca i 15 nastavnika koji su išli na ekskurziju.

Brod je isplovio iz zapadne luke Inčeon u Južnoj Koreji 15. aprila naveče u pravcu ostrva Džedžu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poznate turističke destinacije.

U spasilačkim naporima učestvuju tri velika broda, koji pokušavaju da izvuku trajekt iz vode, stotine ronilaca Obalske straže i mornarice, kao i veliki broj helikoptera, aviona i čamaca.

Očekuje se da će broj mrtvih biti veći, jer je prošlo već dva dana od nesreće, a more u području potonuža je nemirno i izuzetno hladno.

Video> Spasavanje putnika dok je trajekt još bio na površini:

Pročitajte još Južna Koreja: Kapetan i posada prvi napustili trajekt i ostavili putnike? TUGA I BES Rođaci stradalih u brodolomu nasrnuli na premijera Južne Koreje Kapetan južnokorejskog trajekta kasno naredio evakuaciju: Devetoro mrtvih, 287 nestalih Potresne poruke dece zarobljene na brodu koji tone: "Mama, možda neću moći da ti kažem kasnije..." Pakao u ledenom moru: Skoro 300 nestalih u brodolomu kod Južne Koreje

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.