Na testu iz matematike palo 2,45 odsto učenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na testu iz matematike palo 2,45 odsto učenika

BEOGRAD - Test iz matematike za upis u srednje škole nije položilo 2,45 odsto kandidata, dok na testu iz srpskog (maternjeg) jezika nije "prošlo" manje od jednog procenta osnovaca - 0,91 odsto, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Budući srednjoškolci zainteresovani za gimnazije i četvorogodišnja stručna zanimanja ove godine su pokazali više znanja na testu iz srpskog (maternjeg) jezika nego iz matematike.

Kvalifikacioni ispit održan 18. i 19. juna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << polagalo je 69.178 kandidata i prosečan broj bodova na testu iz srpskog bio je 12,76, a iz matematike 11,45.

Prošle godine je prosečna ocena iz srpskog bila manja - 11,47, dok su na testu iz matematike tadašnji kandidati pokazali bolje rezultate sa prosečno osvojenih 11,95 bodova.

U bazi podataka su 81.702 učenika, a za polaganje kvalifikacionog prijavilo se 70.165 kandidata.

Konačni rezultati kvalifikacionih ispita za upis u gimnazije i srednje stručne četvorogodišnje škole objavljeni su danas, a sutra i u petak se predaju liste želja sa odabranim školama, smerovima i obrazovnim profilima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.