Na sajmu Inrobo paradiralo 500 raznih robota

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sajmu "Inrobo" paradiralo 500 raznih robota

Oko 500 raznih robota iz 20 zemalja prikazano je na petom po redu evropskom sajmu robotike "Inrobo" (Innrobo), koji je upravo održan u Lionu.

Na manifestaciji je, između ostalog, predstavljen robot koji sam uči da radi na liniji za montiranje, zatim mikroskopski roboti koji uvode lekove u tela pacijenata, kao i android koji reaguje na ljudske emocije.

Na prostoru od 4.000 metara kvadratnih, sajam je ove godine organizovan u šest tematskih celina: inteligentni grad, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kućna automatika, zdravlje, fabrika budućnosti, tehnologije preksutrašnjice i istraživanja na neprijateljskom terenu.

- Narednih decenija će odnos između čoveka i robota biti prožet sve većom saradnjom - ocenila je predsednica sajma "Inrobo" Katrin Simon u izjavi za ageniciju AFP, aludirajući na sve veći prodor industrije uslužne robotike.

Uz rast od 30 odsto godišnje, industrija uslužne robotike, koja se danas procenjuje na 4,6 milijardi evra, mogla bi da preraste u tržište od 100 milijardi evra do 2020. godine u odnosu na samo 3,5 milijarde evra 2010, objavio je francuski list "Parizijen" u svom veb izdanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.