Na rusko selo palo 45 ukrajinskih granata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2014, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na rusko selo palo 45 ukrajinskih granata

Oko 45 ukrajinskih granata pogodilo je jedno selo u regionu Rostov, na jugu Rusije, oštetivši kuće i električne vodove, rekao je danas portparol ruskih pograničnih službi.

Najmanje 50 stanovnika je evakuisano iz sela Primjuski, rekao je portparol navodeći da niko nije povređen, preneo je Itar-Tass.

Granate su ispaljene iz borbenog područja u regionu Donjeck, gde se ukrajinska vojska sukobljava s proruskim snagama, u okviru operacije koju Kijev naziva antiterorističkom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Predstavnik za medije Ruskog istražnog odbora Vladimir Markin rekao je da su meta napada ukrajinske artiljerije bili ruski istražitelji koji su bili u inspekciji na području blizu sela Primjuski.

"Tokom obilaska, istražitelji koji su imali odeću s obeležjima i natpisima, našli su se na udaru snažne raketne paljbe", rekao je Markin.

On je dodao da u napadu nije bilo žrtava zahvaljujući brzoj evakuaciji istražnog tima i slaboj obučenosti ukrajinske vojske.

Prema preliminarnim izveštajima, jedna devojčica je lakše povređena, rekao je Markin.

Ruski graničari evakuisani su danas u 13.50 časova po moskovskom vremenu sa graničnog prelaza "Kjubiševo" nakon što je nekoliko granata palo na teritoriju Rusije iz pogranične ukrajinske zone, izjavio je portparol Odseka za pograničnu službu juga Rusije Rajan Farkušin.

Prema njegovim rečima, u 14.25 časova po moskovskom vremenu otvorena je intezivna vatra iz lakog oružja i artiljerije sa susednog graničnog prelaza na ukrajinskoj strani "Marinkova" i pojedine granate su pale na ruski granični prelaz.

Niko od zaposlenih nije povređen, naveo je Farkušin.

Ukrajinske snage zauzele još jedan strateški grad

Ukrajinske snage zauzele su Lisičansk, još jedan strateški važan grad na istoku Ukrajine, izjavio je danas predsednik Ukrajine Petro Porošenko.

Ukrajinske snage postavile su zastavu Ukrajine na Gradskoj skupštini u Lisičansku, navedeno je u saopštenju ukrajinskog predsedništva kasno sinoć, preneo je AFP.

Operacije ukrajinske vojske protiv ostataka proruskih aktivista u predgrađu Lisičasnka su nastavljene, dodaje se u saopštenju.

Lisičansk je grad sa 105.000 stanovnika, koji se nalazi na oko 90 kilometara severozapadno od uporišta proruskih snaga Luganska.

Proruski aktivisti neočekivano su napustili nekoliko ključnih gradova na istoku Ukrajine početkom meseca, a ukrajinske snage saopštavaju da napreduju ka Lugansku i Donjecku, gde je uporište proruskih aktivista, za koje će se oni, kako su istakli, boriti do smrti.

Raseljeno 100.000 ljudi, 130.000 pobeglo u Rusiju

Gotovo 100.000 ljudi raseljeno je u Ukrajini, a 130.000 izbeglo je u Rusiju, saopštio je danas Visoki komesarijat UN za izbeglice.

"Broj interno raseljenih u Ukrajini približava se broju od 100.000". Od juna je posebno porastao broj onih koji su napustili Lagansk i Donjeck", rekao je portparol Komesarijata Den Meknorton.

Prema poslednjim podacima, u Ukrajini je interno raseljeno ukupno 95.473 ljudi. Meknorton je naveo da su oni svoje kuće napustili "zbog straha da bi se mogli naći u sred sukoba".

U sukobima na istoku Ukrajine je za poslednja tri meseca stradalo više od 1.000 ljudi. Među njima je 298 putnika i članova posade oborenog malezijskog aviona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na rusko selo palo 45 ukrajinskih granata

Izvor: Blic, 25.Jul.2014

Oko 45 ukrajinskih granata pogodilo je jedno selo u regionu Rostov, na jugu Rusije, oštetivši kuće i električne vodove, rekao je danas portparol ruskih pograničnih službi...Najmanje 50 stanovnika je evakuisano iz sela Primjuski, rekao je portparol navodeći da niko nije povređen...Granate su ispaljene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.