Na redu ulaganja u uređenje škola

Izvor: Šumadija Press, 26.Nov.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na redu ulaganja u uređenje škola

Posebnu pažnju gradske vlasti posvetiće rekonstrukciji, adaptaciji ili dogradnji školskih objekata i sportskih terena u osnovnim školama za koje se utvrdi da su najugroženije.

Ovo je rekao Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti prilikom posete Osnovnoj školi „Sreten Mladenović“, u Desimirovcu.

– Za nama je veoma teška godina u obrazovanju u kojoj smo imali veliki problem u isplatama naknada za prevoz, jubilarnih nagrada i asistenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << u nastavi, i veliki broj škola je zbog toga bio u blokadi. Iz tih razloga lokalna samouprava grada Kragujevca ove probleme je u prethodnom periodu postavila kao prioritet, i obaveze prema prosvetnim radnicima, dobavljačima i obaveze po izvršnim presudama u najvećem delu izmirila, tako da su sada stvoreni uslovi za nova ulaganja u obrazovanje iz gradskog budžeta – istakao je Kovačević.

Osnovna škola Sreten Mladenović u Desimirovcu sa sedam područnih škola ima 412 đaka i u toku je rekonstrukcija stare škole u sportsku salu koju pod pokroviteljstvom grada finasira organizacija “Ne bombe, već karamele“, a prioritet je, prema rečima Dejana Antića, v.d. direktora škole, izgradnja sistema za grejanje u područnom odeljenju osmogodišnje škole u Resniku i četvorogodišnje područne jedinice ove škole u Cerovcu.

Boris Kovačević sa saradnicima je posetio i osnovne škole “Julijana Ćatić“ u Stragarima, “Prota Stevan Popović“ u Čumiću, “Mirko Jovanović“ i Osnovnu školu “Sveti Sava“.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.