Na prodaju vila Karlosa Slima (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prodaju vila Karlosa Slima (FOTO)

Na prodaju je vila, koja je u posjedu drugog najbogatijeg čovjeka svijeta, Karlosa Slima…

U svjetskoj javnosti za njega se pročulo tek kad je prije pet godina s prvog mjesta Forbesove liste najbogatijih ljudi na svijetu smijenio vlasnika Microsofta, Bila Gejtsa. Meksički tajkun, koji ima 72 godine, prema procjenama Forbesa, ima nevjerovatnih 69 milijardi dolara.  Slim je svoje bogatstvo zaradio u telekomunikacijama, predsednik je uprave meksičke kompanije Telmex, ali u svom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << posjedu, između ostalog, ima i robne kuće, građevinske kompanije i kompaniju za finansijske usluge Inbursa Financial Group. Tajna uspijeha misterioznog Meksikanca, koji je mnogo manje poznat od Gejtsa, kao i od milijardera Vorena Bafeta, je u tome što prosječan Meksikanac ne može proživjeti ni jedan dan, a da ne kupi jedan od njegovih proizvoda ili ne koristi uslugu koju pruža jedna od njegovih 220 kompanija.

On kontroliše više od 200 kompanija, od telekomunikacija, u kojima se prvi put obogatio, do infrastrukture, bankarstva i nekretnina. Kako bi održao svoj uticaj nad carstvom koje se širilo, njegovi sinovi i zetovi postavljeni su na čelo mnogih kompanija. Sin imigranata iz Libije, počeo je biznis ni iz čega. Još kao klinac pokazivao je veliki talent za poslovanje. Kupovao je sličice bejzbol igrača i prodavao ih drugoj deci, naravno za veći iznos, pažljivo vodeći računa da uvijek bude u plusu. Od 12. godine počeo je da trguje obveznicama. Prije nego što je napunio 30 godina posjedovao je kompaniju koja je proizvodila osvježavajuća pića, kao i brokersku firmu. Enormno bogatstvo stekao je kupujući kompanije, koje danas zapošljavaju 218.000 radnika.

Ovaj meksički milijarder očekuje veliku zaradu od prodaje svoje vile na Menhetnu. On za nju traži oko osamdeset miliona dolara, a prije samo pet godina kupio je za upola manje novca. Njegova vila napravljena je od cigle i kamena, a ima oko 2.200 m2 i zapravo je jedna od posljednjih privatnih vila na Petoj Aveniji. Visoka je osam spratova, a nudi vam prostor okupan prirodnom svjetlošću, ručno rađene drvene panele, 11 kamina, intrigantne gipsane detalje i elemente dekorisane zlatnim listićima.

Ukoliko se ovaj posed proda po cijeni koju on traži, to će biti najskuplje prodata kuća u Njujorku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.