Na pomolu dogovor SDP-a i opozicije u Podgorici

Izvor: Blic, 31.Jul.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pomolu dogovor SDP-a i opozicije u Podgorici

Vladajuća Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) i parlamentarna opozicija danas su u načelu usaglasile principe za formiranje manjinske uprave u Podgorici.

Dogovor o načinu vladanja manjinske, nestranačke uprave postigle su koalicija SDP-Pozitivna Crna Gora, Demokratski Front i Socijalistička narodna partija (SNP), saopšteno je posle razgovora u Podgorici.

Depolitizacija javne uprave i nestranačka ličnost na čelu glavnog grada, osnove su dogovora, o kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će se u najskorije vreme izjasniti stranački organi.

"Ovo je značajan iskorak... i ja sam optimista", kazao je novinarima posle razgovora predsednik stranke Pozitivna Crna Gora, Darko Pajović.

Pregovori sa opozicijom o upravljanju glavnim gradom, posle lokalnih izbora 25. maja, poceli su u utorak, a nakon što je propao SDP-ov pokušaj da se o formiranju vlasti dogovori sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

SDP je na majskim izborima u glavnom gradu nastupila u koaliciji sa Pozitivnom.

DPS je, kao odgovor na pokusaj socijaldemokrata da gradom upravljaju uz podrsku opozicije, prekinula pregovore sa SDP-om o vlasti u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima, opštinama u kojima su u maju građani takođe birali vlast.

Analitičari procenjuju da bi dogovor SDP-a sa opozicijom značio početak kraja dugogodišnjeg saveza sa Đukanovićevom DPS.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.