Izvor: N1 televizija, 12.Avg.2017, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aukciji neverovatni ferari “Jaje“

Najneobičniji ferari ikada proizveden, nazvan "Uovo" što na italijanskom znači "jaje", biće ponuđen na aukciji, a stručnjaci predviđaju da bi njegova cena mogla da premaši deset miliona dolara.

All’asta l’incredibile Ferrari «Uovo» https://t.co/5FBOSY0m0xpic.twitter.com/WnAcpTO7TW

Vrednost automobila je procenjena na između pet i sedam miliona dolara, ali pretpostavlja se će kupci za ovaj ferari >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ponuditi i više novca.

Model 166/mm212 Export Uovo, koji je 1950. naručio grof Đanino Marcoto, prodavaće se na aukciji kuće Sotbis, u Kaliforniji 18. avgusta.

Automobil je kreirao italijanski skulptor Franko Ređani prema ideji Marcota koji je želeo "futuristički" ali trkački automobil.

Nazvan "Uovo" ili "jaje", ferari je podsećao na avion bez krila i nije prolazio neprimećen na trkama, piše Korijere dela Sera.

And this looks like a polyp. 1950 Ferrari 166 MM/212 Export "Uovo" (or "egg") by Fontana, est $5m - $7m. https://t.co/HFjdsjtzRypic.twitter.com/gaaoAUzChw

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Na aukciji neverovatni Ferrari “Jaje“

Izvor: AutoBlog, 13.Avg.2017, 08:25

Najneobičniji ferari ikada proizveden, nazvan "Uovo" što na italijanskom znači "jaje", biće ponuđen na aukciji, a stručnjaci predviđaju da bi njegova cena mogla da premaši deset miliona dolara. Vrednost automobila je procenjena na između pet i sedam miliona dolara, ali pretpostavlja se će kupci...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.