Na Fruškoj gori uskoro crkva posvećena žrtvama Oluje

Izvor: Radio 021, 04.Avg.2015, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Fruškoj gori uskoro crkva posvećena žrtvama "Oluje"

Episkop sremski Vasilije rekao je danas u Banstolu, povodom akcije hrvatske vojske "Oluja", da će u tom fruškogorskom naselju uskoro biti podignuta Crkva Blage Marije, svojevrsna svetinja posvećena žrtvama te akcije.

"Na ovom parčetu zemlje iznići će crkvica u spomen svih onih koji su mučeni, ubijani i stradali na putu istine i svoje slobode, bežeći od neprijatelja. Crkva će biti posvećena Blagoj Mariji i svima onima koji su svoje živote dali na putu spasenja", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je vladika Vasilije posle parastosa povodom 20 godina od "Oluje". On je poručio Srbima da se ne dele i da žive složno i u miru.

Vladika je podsetio da su mnogobrojni Srbi proterani iz Hrvatske, svoje stanište našli u Srbiji. On je napomenuo da je predsednik Srbije jedan od ktitora buduće crkve Blage Marije u Banstolu.

Parastosu i osveštanju krsta koje je služio episkop Vasilije ispred buduće Crkve Blage Marije prisustvovalo je oko 300 ljudi, među kojima je bio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U Banstolu danas živi oko 3.500 ljudi od kojih je 95 odsto proterano iz nekadašnje RSK i Hrvatske.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.