Na Filozofskom legitimišu studente

Izvor: Mondo, 25.Okt.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Filozofskom legitimišu studente

Filozofski fakultet upozorio je da bi nastavak blokade ove ustanove mogao da ugrozi regularnost zimskog semestra i čitave školske godine i od danas je uveo obavezu ulaska u zgradu samo uz pokazan indeks. Studenti: Pokušaj zstrašivanja

Foto: MONDO/Lana Stošić

 Fakultet je u blokadi 15-ak dana, a Nastavno-naučno veće još jednom je pozvalo studente da redovno dolaze na nastavu.

"Radi bezbednosti studenata, radnika i posetilaca Filozofskog fakulteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od subote 25. oktobra važiće obaveza kontrole indeksa na ulazu u zgradu u Čika Ljubinoj 18-20. Kontrolu će sprovoditi službenici fakulteta", objavljeno je na fakultetskom sajtu.

Studenti, međutim, smatraju da ta odluka direktno ugrožava privatnost podataka o ličnosti i slobodno kretanje u zgradi fakulteta.

"Samoorganizovani studentski pokret 2014 smatra da je cilj ove odluke prikupljanje ličnih podataka studenata kako bi se oni disciplinski gonili zbog legalnog i legitimnog izvođenja blokade nastave", saopšteno je danas iz pokreta.

Studenti ističu da će od danas snimati postupanje tehničke službe i u slučaju da radnici upisuju njihove lične podatke, biće prinuđeni da se za pomoć obrate republičkom i univerzitetskom ombudsmanu i Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti.

Studenti su blokirali fakultet pošto je uprava odlučila da akademci sa 48 bodova mogu u narednu godinu studija kao budžetski studenti, ali da preostalih 12 bodova koje prenesu moraju da plate. Jedan preneti bod na ovom fakultetu košta 2.000 dinara.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.