NVO: Istražiti napad na Ninića

Izvor: Press, 31.Avg.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO: Istražiti napad na Ninića

Grupa nevladinih organizacija osudila je danas napad na antikorupcijskog aktivistu i novinara Ivana Ninića i zatražila od državnih organa da sprovedu efektivnu istragu.
       Kako se u saopštenju grupe NVO podseća, Ninić je napadnut 28. avgusta "i način napada ukazuju na to da je napad ozbiljno pripremljen i da su nalogodavci i napadači imali podatke o napadnutom koji su im omogućili da svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nameru sprovedu u delo". Dodaje se i da je Ninić saradnik vladinog tela za borbu protiv korupcije i da taj slučaj nije izolovan. "Naprotiv, postoji pravilo da oni koji se usude da prijave korupciju ili pokrenu sudski ili inspekcijski postupak bivaju predmet medijske, pravne i fizičke odmazde", stoji u saopštenju."Zato tražimo da nadležni državni organi sprovedu efektivnu istragu, a da se premijer i ministar pravde sastanu, javno obrate i osude napad na Ivana Ninića i time pokažu da su za partnerstvo države i građana u borbi protiv korupcije što je glavni slogan promotivne kampanje za novousvojeni Zakona o uzbunjivačima", navode te NVO. One smatraju i da izostanak rekacije državnih organa "od boraca protiv korupcije pravi glinene golubove" i dodatno dovodi u pitanje stvarnu želju za borbom protiv korupcije, koja se ne može unaprediti donošenjem nikakvih zakona i pravljanjem institucija koje u ovakvom ambijentu postaju mrtvorođenčad". U saopštenju se navodi da će na mesečnom nivou pratiti proces otkrivanja i sankcionisanja za prebijanje Ninića i o tome obaveštavati domaću javnost i relevantne međunarodne institucije.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.