NUNS: Godinu dana od napada na Pašalića

Izvor: B92, 03.Jul.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Godinu dana od napada na Pašalića

NUNS podseća da je prošlo tačno godinu dana od prebijanja urednika FoNeta Davora Pašalića, a da napadači još nisu otkriveni.

Nezavisno udruženje novinara Srbije podseća da je krajem prošle godine formiran specijalni istražni tim MUP- a za ovaj slučaj.

NUNS ponavlja da bi se rešavanjem ovog slučaja poslala jasna poruka da napadi na novinare ne smeju ostati nekažnjeni i poziva MUP da javno saopšti dokle se stiglo u ovoj istrazi.

Davor Pašalić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napadnut je kasno uveče 3. jula 2014, u blizini svog stana.

Njega su u novobeogradskom bloku 23, napala trojica mladića, vređajući ga da je ustaša. Isti huligani su ga nešto kasnije ponovo pretukli.

“Od januara ove godine NUNS je u svojoj Bazi napada na novinare evidentirao 16 slučajeva verbalnih pretnji, fizičkih napada i napada na imovinu medijskih profesionalaca. NUNS izražava zabrinutost zbog ovog rastućeg trenda napada na novinare i zahteva od nadležnih organa da preduzmu sve zakonom predviđene mere kako bi novinari i ostali medijski profesionalci, bez straha za svoju bezbednost, mogli da obavljaju svoj posao“, zaključuje se u saopštenju NUNS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.