NPSS: Ispitati zloupotrebe u MUP-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2012, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NPSS: Ispitati zloupotrebe u MUP-u

BEOGRAD -

Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) pozvali su danas nadležne organe da ispitaju moguću korupciju i nenamenska trošenja novca u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Predsednik predsedništva NPSS Goran Radovanović pozvao je na konferenciji predstavnike Republičkog javnog tužilaštva, Agenciju za borbu protiv korupcije i druge nadležne institucije da od članova tog sindikata prikupe obaveštenje o korupciji i zloupotrebama u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << MUP-u i da iniciraju vođenje određenih postupaka.

"Upućujemo javni poziv i specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću da takođe sasluša predstavnike NPSS na navedene okolnosti. Ono sa čime raspolažemo je da postoje jake indicije za takve stvari koje se moraju ispitati", rekao je Radovanović.

Radovanović je kazao da pojedini načelnici policijskih uprava uzimaju naknade u gotovom novcu za odlazak i dolazak s posla, kao i da u iste svrhe koriste i službene automobile, gorivo, registracije, održavanje vozila pri čemu se "MUP-u i građanima Srbije nanosi šteta u milionskim iznosima".

"Postoje i krivična dela iz oblasti organizovanog kriminala koje razni načelnici vrše u sprezi sa različitim političkim funkcionerima i tajkunima koji finansiraju političke partije i koji predstavljaju klupko koje nije moguće odmotati", rekao je Radovanović.

Kako je naveo, zloupotrebe se beleže i u odeljenjima za suzbijanja privrednog kriminala, odseka za inspekcijski nadzor, saobraćajne policije, sektoru za vanredne situacije tako što se olakšavaju i otežavaju određene procedure za dobijanje potrebnih dozvola ili saglasnosti za pružanje odgovarajućih donacija.

Radovanović je kazao da kada bi se uključili svi nadležni državni organi u rešavanje "problema korupcije i zloupotrebe u vrhu MUP-a" da bi se ispunile neke od obaveza prema Evropskoj uniji.

"Mislim da samo tako možemo da ispunimo obaveze koje od nas zahteva Evropska unija i kao što ste je rekao Jelko Kacin - Srbiju očekuju velika hapšenja za visoku korupciju", rekao je Radovanović.

Predsednik NPSS Momčilo Vidojević rekao je da je "zapošljavanje u MUP-u najveće zlo".

"Način zapošljavanja u MUP-u je najveće zlo - načelnici policijskih uprava zapošljavaju članove svojih porodica, kao što je to bio slučaj u Novom Pazaru. Zapošljavaju se preko rodbinskih veza i partijske linije", kazao je Vidojević.

Potpredsednik NPSS Srećko Zimonjić ocenio je da je korupcija u MUP-u široko rasprostranjena i kao problematične oblasti je izdvojio javne nabavke, dobijanje radnih mesta, službenih vozila, kao i zloupotreba pravilnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ispitati moguću korupciju u MUP-u

Izvor: NaDlanu.com, 06.Mar.2012

BEOGRAD, 6. marta 2012. (Beta) - Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) pozvali su u utorak nadležne organe da ispitaju moguću korupciju i nenamenska trošenja novca u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP)... BEOGRAD, 6. marta 2012. (Beta) - Predstavnici Nezavisnog policijskog...

Nastavak na NaDlanu.com...

Strani investitori ne prijavljuju korupciju

Izvor: Politika, 06.Mar.2012

Krupnu, sistemsku korupciju niko ne kažnjava, kaže Danilo Šuković, član Saveta za borbu protiv korupcije..Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije na međunarodnom skupu u Briselu posvećenom mogućnostima stranih ulaganja u našu zemlju, pozvao je investitore da ukoliko imaju problem...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.