Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2016, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NP RS i "Jazavac" spremaju nove projekte

BANJALUKA - Narodno pozorište RS (NP RS) obilježiće 100 godina od smrti Petra Kočića izvođenjem predstave "Crno sunce Petra Kočića", dok Gradsko pozorište "Jazavac" revijom predstava obilježava deceniju svog postojanja.

U obje pozorišne kuće navode da je za rad na novim projektima bitna podrška lokalnih kompanija, među kojima je "M:tel".

Aleksandar Stojković Piksi, umjetnički direktor NP RS, smatra da je njihova podrška ne samo bitna, već presudna, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je pitanje da li bi bez njihove pomoći uopšte opstali.

"Velika je šteta što naša država nema sistem u kojem bi pojedinci ili kompanije koji pomažu kulturne institucije bili oslobođeni poreza ili stimulisani na neki drugi način. Ovako se to sve svodi na njihovu dobru volju, da ljudi koji vole pozorište ulažu u pozorište. Svaka podrška prijatelja i partnera je značajna, a konkretno 'M:tel' nam je na prvom mjestu. Inače je upitno da li bi 'Teatar fest' bio održiv", ističe Stojković.

Dodaje da bez kulture zemlja nema perspektive, niti može da se razvija.

Ljubiša Savanović, umjetnički direktor Gradskog pozorišta "Jazavac", navodi da pored obilježavanja jubileja rade i na novoj predstavi "Malo blago", po tekstu Elen Marfi, u režiji Slađane Kilibarde.

"Kompanija 'M:tel' je i ranije podržavala Gradsko pozorište 'Jazavac', još od samog osnivanja pozorišta, i na tome smo zaista zahvalni. Od ove godine saradnja se intenzivirala i vjerujem da su i u 'M:telu' prepoznali činjenicu da je 'Jazavac' mjesto dobre energije i vrijednih ljudi", ističe Savanović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.