NOVAC OSVOJEN NA LUTRIJI DALI POLITIČARIMA: 3,6 milijardi funti za nezavisnu Škotsku!

Izvor: Kurir, 21.Apr.2014, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAC OSVOJEN NA LUTRIJI DALI POLITIČARIMA: 3,6 milijardi funti za nezavisnu Škotsku!

Kolin Veir, bivši kamerman, i njegova supruga Kris, bivša medicinska sestra, iz jednog gradića u blizini Glazgova, dobili su na lutriji Euromillions 2011. gotovo 162 miliona funti

Škotski par koji je dobio na lutriji Evromillions donirao je 3 miliona funti dobitka kampanji za nezavisnu Škotsku, čime su postali najveći politički donatori u Velikoj Britaniji u poslednjih 15 meseci.

Kolin Veir, bivši kamerman, i njegova supruga Kris, bivša medicinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sestra, iz jednog gradića u blizini Glazgova, dobili su na lutriji Euromillions 2011. gotovo 162 miliona funti.

Kada su saznali da su srećni dobitnici, nisu dopustili da im slava i novac udare u glavu. Nisu razmišljali o luksuznim stvarima, poput automobila, jahti, vila, stanova...

Sandej tajms, koji priprema godišnji popis najbogatijih Britanaca, objavio je da je njegova analiza pokazala da je par donirao barem tri miliona funti za kampanju za nezavisnu Škotsku, pred referendum 18. septembar.

Ankete pokazuju da će Škotska na referendumu odbaciti nezavisnost, iako su njeni zagovornici poslednjih meseci povećali broj svojih simpatizera.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.