NIŽE USPEHE: Nina Stojanović osvojila duplu krunu u Mumbaiju

Izvor: Kurir, 20.Dec.2014, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIŽE USPEHE: Nina Stojanović osvojila duplu krunu u Mumbaiju

Ovo je moj najveći uspeh i rezultat do sada. Iako povređena, verovala sam da mogu, da je ovo moj turnir i do samog kraja nisam odustajala od cilja koji sam sebi postavila po dolasku u Mimbai, rekla je Stojanovićeva

Mlada i perspektivna srpska  teniserka Nina Stojanović briljirala je na turniru nagradnog fonda 25.000 dolara u Mumbaiu.

Stojanovićeva je osvojila trofej u dublu u paru sa Grkinjom Papamihail savladavši prve nosioce, japanski par Inoe-Mijamura 7:6, 6:2. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << U finalu singla, prvom finalu ovog ranga za Ninu, naša Fed kup reprezentativka je snage odmerila sa predstavnicom Rusije Natelom Dzalamidze. Do trofeja Stojanovićeva je stigla rezultatom 3:6, 6:1, 6:4.

"Ovo je moj najveći uspeh i rezultat do sada. Iako povređena, verovala sam da mogu, da je ovo moj turnir i do samog kraja nisam odustajala od cilja koji sam sebi postavila po dolasku u Mimbai", rekla je Stojanovićeva.

Nina je spasila tri meč lopte i pobednom nad predstavnicom Francuske Kloi Pakuet 6:3, 5:7, 7:6 se plasirala u prvo finale turnira ovog ranga u njenoj karijeri.

„Što te ne ubije to te ojača, tako je i kod mene. Prošla godina, 2013. je bila veoma teška za mene, zbog povrede koju sam imala i koja me udaljila sa terena, a povratak se činio veoma težak. Znala sam da mogu i da imam snage za povratak. Fokusirala sam se na svaki turnir posebno, dajući sto posto svojih mogućnosti u svakom trenutku, rezultat je sada tu, srećna sam i smatram da je ovo samo moj početak, da pravi rezultati tek predstoje“, istakla je teniserka.

Šansu da obuče nacionalni dres u najjačoj ženskoj teniskoj selekciji dobila je Stojanovićeva u februaru 2014, a upravo taj moment u njenoj profi karijeri je značio veliki korak napred.

U poslednjih pola godine Stojanovićeva se bazirala na profi turnire, krila dobija učešćem u Fed kup meču Kanada–Srbija februara 2014. u kome je odigrala dubl meč i zabeležila pobedu za nacionalni Fed kup tim.

“Taj meč je za mene značio mnogo, prekretnicu, dobila sam novu energiju i podstrek za novu stranicu u mojoj karijeri. Otišla sam na moje turnire srećna i motivisana, u tom nadahnuću odigrala sam celu 2014. i uspela da osvojim osam dubl titula, odigrala pet finala singla, od toga osvojila tri.  Ostajem u Indiji još jednu nedelju gde ću odigrati još jedan turnir, zatim sledi povratak kući, u Beograd gde ću praznike i titule proslaviti sa mojim najbližima”, naglasila je 18-godišnjakinja.

Nina Stojanović je za Srbiju u 2014. osvojila zlato na Evropskom ekipnom prvenstvu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.