NIS OTVARA BUŠOTINE U TURKMENISTANU

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS OTVARA BUŠOTINE U TURKMENISTANU

BEOGRAD - Naftna industrija Srbije pobedila je na tenderu za izradu bušotina u Turkmenistanu na naftnim poljima državne kompanije "Turkmenjeft", saopšteno je danas iz NIS-a.

Kompanija NIS biće zadužena za izradu i realizaciju celokupnog projekta, čija je vrednost 32.955.000 dolara.

Početak radova planiran je u junu ove godine, a završetak u februaru 2012. Reč je o dve bušotine koje se nalaze na polju Akpatlauk, dubine 4.800 metara, kao i o dve bušotine na polju Ekerem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dubine 3.800 metara i jednoj bušotini na polju Kejmir, dubine 4.500 metara.

NIS će u narednom periodu pregovarati sa "Turkmenjeftom" o nastavku saradnje, uz proširenje spektra zajedničkih ativnosti, navodi se u saopštenju te kompanije.

Vlasnik 51 odsto akcija NIS-a je ruska državna kompanija Gaspromnjeft. U kompaniji ukupno radi oko 11.000 zaposlenih.

Prema podacima sa kompanijskog sajta (njnjnj.nis.rs), NIS ima rafinerije u Novom Sadu i Pančevu, kapaciteta 7,3 miliona tona godišnje, maloprodajnu mrežu od 480 benzinskih stanica u Srbiji, a bavi se i eksploatacijom nafte u Srbiji i Angoli. Obim eksploatacije iznosi oko 1,5 miliona tona godišnje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.