NEZAPAMĆEN SLUČAJ U ŠKOLSTVU: Studentkinja završila u zatvoru zbog prepisivanja! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jun.2016, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEZAPAMĆEN SLUČAJ U ŠKOLSTVU: Studentkinja završila u zatvoru zbog prepisivanja! (VIDEO)

Rubi Raj, 17-godišnja studentkinja iz Indije, poslata je u zatvor zbog varanja na ispitu.

Kako se navodi, ona je bila najbolja u indijskoj saveznoj državi Bihar, ali je u video intervjuu rekla nešto što je izazvalo sumnje u njeno znanje. Taj video je postao viralan, morala je ponovo da polaže isti ispit i uhapšena je pošto je pala. Osim toga, rezultati sa prethodnog polaganja su poništeni.

Pred sud je izvedena u nedelju i osuđena na zatvor do 8. jula.

BBC >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << piše da je ta odluka naišla na broje kritike, jer je ona maloletna i prema tome trebalo bi da bude poslata u dom za maloletnike.

List "Hindu" citirao je Manua Maharadža iz policije koji kaže da Rubi Raj mora da dokaže da je maloletnik, ali nije objasnio kako.

Foto: vasi.net

U međuvremenu, izdati su nalozi za hapšenje nekoliko drugih studenata koji su se dobro pokazali na ispitima. Na primer, među njima je i Saurab Šresta koja je bila najbolja iz hemije, ali posle nije znala da je H2O voda.

AFP javlja da je uhapšeno još 18 ljudi.

Pogledajte video:



Ljudi koji su "ispitivali" Rubi Raj kažu da su šokirani time što je prikazala. Tražili su joj da napiše esej o indijskom pesniku Tulsidasu, a ona je samo napisala "pohvale za Tulsidasa".

BBC ističe da su prošle godine roditelji učenika u toj indijskoj državi fotografisani kako se penju po zidovima škola kako bi svojoj deci dali odgovore na neka pitanja.

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.