NETANJAHU: Današnji napad u Jerusalimu je povezan sa GLOBALNIM TERORIZMOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2017, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NETANJAHU: Današnji napad u Jerusalimu je povezan sa GLOBALNIM TERORIZMOM!

Napad se dogodio u gradskom vozu u blizini jerusalimskog starog grada - žrtva je ubodena nožem više puta i podlegla je ranama u bolnici

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu povezao je današnji napad nožem u Jerusalimu, u kome je ubijena britanska studentkinja, s globalnim islamskim terorizmom.

- Radikalni islamski terorizam udara na glavne gradove u svetu. Na nesreću terorizam je udario danas u glavnom gradu Izraela. Palestinski terorista ubio je hladnokrvno 23-godišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << studentkinju, britansku državljanku. U ime naroda Izraela šaljem saučešće porodici žrtve - rekao je Netanjahu.

Napad se dogodio u gradskom vozu u blizini jerusalimskog starog grada. Žrtva je ubodena nožem više puta i podlegla je ranama u bolnici. Još dve osobe, jedna trudnica i jedan muškarac su lakše ranjeni u tom napadu, saopštila je izraelska hitna pomoć Crveni Davidov štit.

Israël👉"#Jerusalem: Une touriste britannique tuée à coups de couteau par un palestinien dans un tramway." #Urgent ➡https://t.co/LhdFY3Lqm3 pic.twitter.com/4B4sYLO78r

— FranceNews24 (@FranceNews24) April 14, 2017

Napadač je identifikovan kao 57-godišnji Gamil Tamimi iz istočnog Jerusalima koji je nedavno pušten iz psihijatrijske bolnice, rekla je policija.

On je pokušao da izvrši samoubistvo, progutavši žilet dok je bio u bolnici. Godine 2011. osuđen je zbog zlostavljanja svoje kćerke, prenose izraelski mediji.

Izraelski ministar finansija Moše Kahlon je takođe povezao napad s globalnim terorizmom, upozorivši u saopštenju da islamski terorizam "udara na glavne gradove u svetu uključujući Jerusalim, naš glavni grad", kako je rekao, uputivši saučešće porodici žrtve.

- Na ovaj praznik naše bezbednosne snage će goniti i uhapsiti teroriste, one koje su ih poslali i agitatore - rekao je ministar, aludirajući na jevrejski praznik Pashu koji se upravo slavi, i predstojeći Uskrs.

🇮🇱 ISRAËL : Une étudiante britannique de 25 ans a été tuée après une attaque au couteau dans le tramway de Jérusalem. Un Palestinien arrêté. pic.twitter.com/ITmdmDBNaK

— Infos Françaises (@InfosFrancaises) April 14, 2017

I predsednik Izraela Ruven Rivlin je saopštio da ga "vesti o smrti mlade žene u terorističkom napadu ispunjavaju dubokom tugom".

- Ove nedelje su hiljade prošle kroz drevne kapije Jerusalima da slave praznik Pashu i Uskrs širom grada, dok bezbednosne snage rade da obezbede sigurnost naših dragih građana i posetilaca grada. I nastavićemo to da radimo. Teror nikada ne može da nas savlada. Teror neće nikada uništiti naše živote ovde - rekao je Rivlin.

U talasu nasilja od septembra 2015. godine Palestinci su ubili 42 Izraelca, dvoje američkih turista, a danas jednu Britanku, uglavnom u napadima nožem, ali i u oružanim i napadima vozilima.

U isto vreme poginulo je 243 Palestinaca, prema podacima agencije AP. Izrael tvrdi da su većina bili napadači i da je nasilje podstaknuto huškanjem na napade.

Palestinci međutim smatraju da je to posledica decenijske okupacije teritorije na kojoj oni planiraju da osnuju svoju državu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.