NENAD POPOVIĆ O OPTUŽBAMA: Poslanika su kupili naša ideja i program

Izvor: Kurir, 30.Mar.2015, 06:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NENAD POPOVIĆ O OPTUŽBAMA: Poslanika su kupili naša ideja i program

Intervju Nenad Popović lider SNP

BEOGRAD - Jedino čime smo mogli da „kupimo“ poslanika su naše ideje i politički program. Dakle, plaćena je najskuplja cena...

Dolazak Petrića u SNP, kao predstavnika sindikata, pokazao je da naša partija nije ekstremistička, već da vodi umerenu politiku i da u njoj mogu da se pronađu svi oni koji žele zaštiti nacionalne interesa, što brži ekonomski oporavak, miran i život, kaže lider Srpske narodne partije Nenad Popović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Za šta će se on zalagati u Skupštini?

- Želimo da pokrenemo argumentovanu raspravu o pristupanju EU, koja danas ne postoji u srpskoj javnosti. Ta rasprava mora da se vodi hladne glave i na osnovu ekonomskih argumenata, a ne da bude ideološki i politički ostrašćena. SNP svoj evroskepticizam ne zasniva na mržnji prema Zapadu, već na zaštiti ekonomskih i nacionalnih interesa Srbije.

Da li će biti još takvih „preleta“ u vašu stranku, konkretno, da li sa još nekim pregovarate?

- Milan Petrić ne može da bude „preletač“, jer on nikad nije bio član nijedne partije. On je izabran u parlament kao predstavnik sindikata, a prva partija u koju se učlanio je SNP. Dobrodošli su svi oni koji žele da se priključe našoj partiji, a takvih će sigurno biti još više, jer sastav parlamenta ne odražava na realan način volju građana koja pokazuje da se više od 35 odsto njih protivi ulasku Srbije u EU.

Iz EU dolaze najave da će se od Srbije tražiti da uvede sankcije Rusiji. Kako ćemo se izboriti s tim pritiskom? Mislite li da će Vlada naći način da to izbegne?

- Uvođenje sankcija Rusiji značilo bi da se Srbija sama i na svoju štetu odriče koristi od političke i ekonomske saradnje. Okrenuli bi leđa onima koji su kroz istoriju bili naši najbliži i najodaniji prijatelji. SNP je širom Srbije pokrenuo inicijativu „Ne sankcijama Rusiji“, u kojoj građani svojim potpisima izražavaju protivljenje uvođenja sankcija Rusiji.

Umereni smo

ŠTA RAZLIKUJE SNP OD DRUGIH PARTIJA NA DESNICI

Mi smo umerena nacionalna partija. Naša politika se od drugih stranaka desnice razlikuje po tome što mi, osim podržavanja što čvršćih veza s Rusijom, ne isključujemo dobre odnose sa zemljama EU i SAD. Naprotiv, ako se ti odnosi zasnivaju na principima ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja, a ne na uslovljavanju, uvek ćemo podržavati takvu vrstu saradnje. Naš narod kaže: jedan je neprijatelj mnogo, a sto prijatelja je malo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.