NE POMINJITE SRBE I JUGOSLAVIJU, PAZITE NA MINE Ovako poznata britanska televizija priprema turiste za odlazak u Hrvatsku

Izvor: Blic, 23.Jul.2017, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NE POMINJITE SRBE I JUGOSLAVIJU, PAZITE NA MINE" Ovako poznata britanska televizija priprema turiste za odlazak u Hrvatsku

Britanski TV kanal "Trevel" (Travel) savetovao je Britancima, koji odlaze na odmor u Hrvatsku, da ne pominju Srbe i Jugoslaviju, da paze na mine, da ne putuju vozom, ne pričaju na mobilni telefon dok voze i da poštuju hrvatske svece.

"Ako Hrvatsku povežete sa Jugoslavijom, lako ćete im dići živce. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslovenima ili porediti sa Srbima", preporučuje ovaj britanski televizijski kanal u tekstu na svojoj internet stranici.

Britanskim turistima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << savetuju da paze na mine zaostale iz proteklog rata, ako se kreću po šikarama i šumama u unutrašnjosti, posebno u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu.

Turistima preporučuju da je bolje da se voze autobusom, jer hrvatske železnice ne povezuju gradove na jugu.

"U Hrvatskoj je lako unajmiti automobil, ali su gotovo svi sa manualnim menjačem. Ne pričajte na mobilni telefon dok vozite, to je izričito zabranjeno u Hrvatskoj", navodi kanal "Trevel".

U tekstu se dalje navodi da vozači u Hrvatskoj ponekad agresivno pretiču, pa je bolje gledati na put nego na okolinu, prenosi portal "Indeks".

"Lokalci često voze ludo i ne poštuju ograničenje brzine, pa treba paziti u saobraćaju", upozorava poznati britanski kanal.

Turistima je savetovano i da obrate pažnju na svetilišta u Hrvatskoj, te da se prema njihovim crkvama odnose sa poštovanjem.

Među savetima je i da se turistkinje u toples mogu skinuti na gradskim plažama, ali da moraju biti diskretne na jugu, gde je stanovništvo više konzervativno.

"Nikako to nemojte činiti u Vrbniku na Krku i uopšte u blizini crkvi", navodi britanski kanal.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savet Britancima: U Hrvatskoj ne pominjite Srbe

Izvor: Mondo, 23.Jul.2017

Britanski TV kanal "Trevel" dao je više saveta Britancima, koji odlaze na odmor u Hrvatsku...Foto: Printscreen/YouTube ilustracija..Savetovano im je da ne pominju Srbe i Jugoslaviju, da paze na mine, da ne putuju vozom, ne pričaju na mobilni telefon dok voze i da poštuju hrvatske svece... "Ako Hrvatsku...

Nastavak na Mondo...

SAVETI ZA TURISTE: Ako idete u Hrvatsku ne spominjite Srbe

Izvor: Večernje novosti, 23.Jul.2017

Britanski magazin Trevel čenel uputio je nekoliko saveta britanskim turistima, koji nameravaju da putuju u Hrvatsku na odmor, a između ostalog savetuje se da se ne spominju Srbi Britanski magazin Trevel čenel uputio je nekoliko saveta britanskim turistima, koji nameravaju da...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.