NE PALI TAJ FITILJ: Ovako su petarde sakatile decu u Srbiji

Izvor: 24sata, 21.Dec.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE PALI TAJ FITILJ: Ovako su petarde sakatile decu u Srbiji

Petarde su nezaobilazna stavka svakog novogodišnjeg slavlja, a zajedno sa njima nam dolaze i brojne vesti o nesrećama, koje ponekad imaju i tragičan ishod. Zato, pre nego što se odlučite da zapalite taj fitilj, pogledajte kako su sve petarde osakatile ljude po Srbiji.

Slučaj mladića (23) iz Kuršumljije, koji je juče ostao bez prstiju nakon što mu je petarda eksplodirala u ruci, podsetio nas je da je prošle godine u istom ovom gradu na jugu Srbije jedan dečak umalo >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << ostao bez oka zbog igre sa petardama.

Nesreće i u autobusima| Foto: N. Mihajlović

Iako se češće igeraju dečaci, ni devojčice nisu bezbedne | Foto: Profimedia.rs

Deda pokazuje mesto odakle je Marko pao | Foto: J. Vučetić

Osmogodišnji Marko Ž. iz Male Krsne poginuo je dočekujući 2011. godinu, kada je, bacajući petarde, pao sa terase. Marko je tražio od roditelja da mu za Novu godinu kupe petarde, a oni su mu tu želju i ispunili. I kada su ga sahranjivali, u kovčeg su mu stavili tri pakovanja petardi, rekao je njegov otac. Dečak je u januaru te godine trebalo da napuni devet godina.

Deda pokazuje mesto odakle je Marko pao | Foto: J. Vučetić

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.