NBS: Nije istina da guvernerka ne plaća putarinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Nije istina da guvernerka ne plaća putarinu

Sva službena vozila Narodne banke Srbije plaćaju putarinu, uključujući i automobil koji koristi guvernerka, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

U saopštenju se navodi da je izjava poslanika SDS Janka Veselinovića u Skupštini Srbije, a u kojoj je naveo da guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković ne plaća putarinu - neistinita.

"Od marta 2013. godine sva službena vozila Narodne banke Srbije plaćaju putarinu, uključujući i automobil koji koristi guvernerka. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vozilo guvernerke ima, takođe, od marta 2013, ugrađen elektronski uređaj TAG, koji omogućava elektronsku naplatu putarine i automatsko skidanje sredstava sa računa tog elektronskog uređaja", navodi se u saopštenju NBS.

Janko Veselinović izjavio je ranije danas da ministri, kao i guvernerka Tabaković ne plaćaju putarinu, pozivajući ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović na odgovornost zbog obmanjivanja javnosti.

"Ministarka je pre nekoliko dana rekla da je donela odluku kojom će ubuduće putarinu plaćati svi ministri, a posle toga je rekla da će putarinu plaćati i poslanici. Proverio sam iz više izvora, a jutros sam i lično proverio na naplatnoj rampi kod Novog Sada prema Beogradu - ministri ne plaćaju putarinu", rekao je Veselinović.

Inače, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je početkom nedelje da će u Srbiji svi morati da plaćaju putarinu, pa da iz toga neće biti izuzeti ni poslanici.

Ona je ranije rekla da je resorno ministarstvo naložilo Putevima Srbije da od 1. marta svi državni organi moraju da plaćaju putarinu, osim policije, vatrogasaca, vojske i Hitne pomoći. Mihajlović je dodala da će besplatno moći da koriste autoput i humanitarne organizacije, ali samo kada to prijave i prevoze nešto u humanitarne svrhe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.