NASUKAO SE BROD! Skoro 100 migranata spaseno kod obala Kipra!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2017, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASUKAO SE BROD! Skoro 100 migranata spaseno kod obala Kipra!

Oko 100 migranata, uključujući desetine dece, spaseno je danas kod obale Kipra u blizini turistiškog kompleksa Pafos, saopštile su kiparske vlasti

Na ribarskom brodu su se nalazile 92 osobe, od kojih 18 žena i 46 dece. Brod se nasukao na zapadnoj obali Kipra, navela je policija.

Za sada se ne zna nacionalnost migranata, dodala je policija navodeći da su migranti; vraćeni živi i zdravi dok je njihov brod potonuo posle toga.

Lokalni mediji su preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su migranti krenuli iz Turske i da su platili do 4.000 dolara (3.700 evra) po osobi da budu prebačeni na Kipar.

Kipar, članica Evropske unije, nalazi se na oko 100 kilometara od Sirije pogođenom ratom ali je do sada imala mali priliv izbeglica.

Priobalje Pafosa često koriste šverceri za prebacivanje ljudi iz Turske na Kipar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.