NASA snimila srce na Marsu

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 01:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA snimila "srce" na Marsu

Naučnici su na Marsu otkrili formaciju u obliku srca.

“Srce” se nalazi južno od ogromnog vulkana Askreus Mons, u oblasti Marsa Tarsis, gde se nalaze neki od najvećih drevnih vulkana crvene planete. Široko oko 200 metara, “srce” je sastavljeno od više slojeva i područje ove formacije je uzdignuto.

-Možda je to svojevrsni drevni “ventil”, otvor u tlu kroz koji izbija lava, a koji se pokazao otpornijim na eroziju od okoline – rekao je naučnik Remi El-Mari, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preneo je IBN.

Naučnici smatraju da je “srce”, koje je snimio Marsov izviđački orbiter sa visine od 274 kilometara, verovatno oformljeno vulkanskom aktivnošću.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NASA-snimila-srce-na-Marsu

Izvor: medio.rs, 14.Apr.2014

Naučnici su na Marsu otkrili formaciju u obliku srca.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.