NAPADAČ SA FANTOMKOM Metalnom šipkom na odbornika BDZ

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPADAČ SA FANTOMKOM Metalnom šipkom na odbornika BDZ

Nepoznati napadač pretukao je metalnom šipkom generalnog sekretara Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) i odbornika u Skupštini Novog Pazara Šerifa Marukića, nanevši mu povrede glave, ruku i leđa.

Prema njegovim rečima, napad se desio u nedelju uveče, u mračnoj ulici, dok je nakon posete rođacima prilazio automobilu.

- Primetio sam da mi se približava krupniji muškarac, ali sam u poslednjem trenutku ugledao da ima fantomku na glavi i metalnu šipku u rukama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pokušao je da me udari u glavu, ali sam rukama blokirao napade. Borba je trajala par minuta, a kada mi je zadao jak udarac u leđa i kada sam ostao bez daha, pokušao sam da udarajući u kapiju dvorišta, alarmiram rođake - opisuje Marukić i dodaje da je napadač nosio pancir.

Marukić dodaje i da se napadač “u jednom trenutku mašio pištolja koji mu je bio za pojas”.

- Međutim, tada je ugledao moje rođake koji su izašli iz kuće, vratio je pištolj, pokupio sa asfalta šipku i pobegao - ispričao je Marukić.

Marukić je do početka 2013. godine bio blizak saradnik muftije Muamera Zukorlića, ali je posle cepanja BDZ na dva krila, napustio Zukorlića i podržao Emira Elfića.

- Nakon toga sam učestalo dobijao pretnje zbog čega sam morao da zatražim zaštitu policije. U poslednjih par meseci su pretnje prestale, pa sam zbog toga i bio opušten i nisam obraćao pažnju da li me neko prati ili sprema napad na mene - naglasio je Marukić.

U BDZ su ubeđeni da napad na Marukića ima političku pozadinu, ali ne žele da otkriju koja politička opcija bi mogla da stoji iza svega.

- Povod za napad sigurno nije lične prirode jer je Marukić ugledan građanin. Da li napadačima smeta to što smo postali deo vlasti u Novom Pazaru ne znamo, to je na policiji otkrije – kaže Emir Elfić, predsednik BDZ.

Elfić je zatražio od policije i tužilaštva da što pre otkrije počinioce i nalogodavce ovog krivičnog dela.

U policiji kažu da im je prijavljen napad na Marukića i da “intenzivno tragaju za počiniocem”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.