NACIONALISTI IM PRETE: U Srbu danas Srbi i Hrvati slave 75 godina od antifašističkog ustanka!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jul.2016, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NACIONALISTI IM PRETE: U Srbu danas Srbi i Hrvati slave 75 godina od antifašističkog ustanka!

Srpsko narodno veće (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABH) obeležiće danas u Srbu, u Hrvatskoj, 75. godišnjicu antifašističkog ustanka, a kako se očekuje svečanost će pokušati da onemoguće pripadnici Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP) na čelu sa Draženom Keleminecem.

Klemetincu, inače, preti hapšenje jer mu je nedavno izrečena sudska zabrana da ne sme ući u Srb.

AHSB je, naime, od 8. do 17. jula držao šator uz samu spomen ploču >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u nameri da onemogući današnju proslavu na kojoj će se oko podneva okupiti poštovaoci antifasizma i pobornici razumevanja hrvatskog i srpskog naroda.

Na svečanosti će govoriti prvi predsednik nezavisne Hrvatske i poslednji predsedavajući Predsedništva nekadašnje SFRJ Stjepan Mesić, zatim predsednik Antifašističke lige Zoran Pusić i predsednik SNV-a Milorad Pupovac.

Foto: Wikipedia/DobarSkroz

S druge strane, Keleminac poziva na protest iakoje uveren da će biti uhapšen na ulasku u Srb s obzirom na to da mu je sud u Gračacu 18. jula isrekao šestomesečnu zabranu dolaska u to mesto.

- Spreman sam na hapšenje i zatvor zbog demokratije. Jeste li ikad čuli da je u slobodnoj Hrvatskoj ikome izrečena šestomesečna zabrana dolaska u neko mesto zbog političkih stavova?! Dosta mi je više toga - rekao je Keleminac, preneli su hrvatski mediji.

Takođe, Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najavio je učestvovanje u "središnjoj manifestaciji u Srbu podovom obeležavanja godišnjice 75 godina od ustanka naroda Hrvatske".

Reč je o "revolucionarnoj omladinskoj marksističko-lenjinistička organizaciji koja deluje na prostoru bivše Jugoslavije. SKOJ je obnovljen 1992. godine kao omladina Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ)", navode na stranicama svojeg mrežnog sjedišta."

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČULO SE ZA DOM SPREMNI, NEGODOVANJE I ZVIŽDUCI: Nacionalisti rešeni da spreče antifašističko slavlje u Srbu! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jul.2016

U mestu Srb u Hrvatskoj počelo je obeležavanje 75. godišnjice antifašističkog ustanka koji je nekada bio državni praznik poznat kao Dan ustanka u Srbu. On se i danas obeležava u slavu antifašističke borbe kao reakcije na sastavnu represiju za vreme Nezavisne Države Hrvatske. ..Članovi Autohtone...

Nastavak na Telegraf.rs...

Mesićev govor u Srbu prekinut Tompsonovom pesmom

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2016

Srpsko narodno vijeće (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABH) u ličkom mestu Srb danas obeležavaju 75. godišnjicu antifašističkog ustanka, dok se istovremeno održava kontraskup desničarske Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP). Okupljenima se obratio Stjepan Mesić, čiji...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.