NAČELNICA OPŠTINSKE UPRAVE VRAČARA: Ne rušiti deo parka, podnećemo krivične prijave

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2017, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAČELNICA OPŠTINSKE UPRAVE VRAČARA: Ne rušiti deo parka, podnećemo krivične prijave

Odluka o uklanjanju dela parka na uglu tri ulice na Vračaru doneta za vreme vlasti DS

Načelnica opštinske uprave Vračara Gordana Basta danas je, nakon razgovora sa građanima koji se protive uklanjanju dela parka na uglu tri ulice na Vračaru, rekla da su u pravu, da je ta odluka doneta za vreme vlasti DS i najavila krivične prijave protiv tadašnjeg predsednika opštine Branimira Kuzmanovića i načelnika opštinske uprave.

Basta je, navodi se u saopštenju, razgovarala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas sa građanima koji se protive uklanjanju dela parka na uglu Tomaša Ježa, Radoslava Grujića i Mileševske i upoznala ih sa odlukom opštine Vračar od decembra 2012. godine kojom je privatnom investitoru, koji danas ruši deo parka, omogućeno da ide u vlasništvo.

- Građani koji se sa pravom bune jer se oduzima deo parka na osnovu zahteva vlasnika parcele treba da znaju da je ova situacija posledica odluke gradske opštine Vračar iz decembra 2012. godine kada je ovom opštinom upravljala DS - rekla je Basta.

Ona je dodala i da se na tu odluku nije žalila ni tadašnja Direkcija za građevinsko zemljište "na čijem čelu je bio tadašnji direktor Boris Ranković, tada kadar DS - a sada perjanica stranke Borisa Tadića".

Basta je poručila da će gradska opština Vračar podneti zbog svega što se desilo krivične prijave protiv tadašnjeg predsednika opštine Vračar Branimira Kuzmanovića kao i načelnika opštinske uprave.

Kako je objasnila opština Vračar je od grada Beograda tražila da se zaustave svi radovi vlasnika te parcele dok se ne rasvetle sve okolnosti "kako je došao do svojine i da li je u tome bilo nezakonitog postupanja bivšeg rukovodstva opštine Vračar".

- Urbanisticki plan na osnovu koga je sve urađeno usvojen je 2001. godine kada je na vlasti i na Vračaru i u Beogradu bila DS emokratska stranka - navela je Basta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Sramota: Hoće deci da sruše park na Vračaru da bi SAZIDALI ZGRADU! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Feb.2017

Načelnica opštinske uprave Vračara Gordana Basta danas je, nakon razgovora sa građanima koji se protive uklanjanju dela parka na uglu tri ulice na Vračaru, rekla da su građani u pravu...Ta je odluka doneta za vreme vlasti DS, navela je Basta i najavila krivične prijave protiv tadašnjeg predsednika...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.